RECEPT: Řecká frittata

27.09.2018

Řecká frittata, to je rychlé a nenáročné jídlo. A nejlepší je, že větší ingrediencí máte jistě doma. A dát si ho můžete jako snídani, oběd i večeři.


INGREDIENCE

Sekaný čerstvý špenát

50 g másla

1 cibule

8 vajec

50 ml mléka

200g feta sýru

Olivy / cherry rajčátka

Sůl, pepř

Kopr a kapary na dochucení


POSTUP

V osolené vroucí vodě spařte krájený špenát. Nechte špenát a nechte.

V pánvi jemně orestujte na másle cibuli nadrobno, potom přidejte špenát. Vejce a mléko vyšlehejte dohromady, přidejte sůl a pepřa posléze vylejte do pánve s cibulí se špenátem. Promíchejte a stáhněte teplotu.

Nakonec na vzniklou směs posypejte feta sýr a olivami nebo cherry rajčátky, zakryjte pokličkou a na velmi mírném stupni prohřívejte, dokud vejce trochu neztuhnou.

Na talíři pak na ozdobu posypte čerstvým koprem a kapary.

Dobrou chuť!