VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI,
velmi nás mrzí situace, že jsme byli nuceni k 29.9.2022 prodejnu Olympia delikatesy uzavřít.
Několikanásobně zvýšené ceny energií nám již nedovolili pokračovat v prodeji.
Najdete nás na gastro akcích - jako je Růžový máj, Hrnčířské trhy, Vinobraní v Grébovce a dalších - informace bude vždy na sociálních sítích @olympia_dbk
Avšak smutnit úplně nemusíte, mnoho ze sortimentu Olympie najdete v obchůdku PANE & SALUMI u restaurace SASY.RE (www.sasyre.cz, tel. : 602 850 290, otevřeno středa - neděle 11 - 17 hod.
Těšíme se na Vás!

Blog

V našem blogu vám přinášíme novinky z naší produkce a pozvánky na plánované gurmánské akce a další zajímavosti.

RECEPT: Řecká frittata

Řecká frittata, to je rychlé a nenáročné jídlo. A nejlepší je, že větší ingrediencí máte jistě doma. A dát si ho můžete jako snídani, oběd i večeři.

RECEPT: Řecká frittata

Řecko ve skleničce? Přece Ouzo

Jeden z tradičních řecký nápojů je prosycen chutí anýzu. Jedná se o apertiv Ouzo, kterému jsou připisovány až léčebné účinky. Ale jde hlavně o nápoj, který se dle Řeků hodí ke každému jídlu.

Řecko ve skleničce? Přece Ouzo

RECEPT: Tzaziki

Dnes přinášíme snad nejtradičnější recept na osvěžující jogurtovou pochutinu pocházející z Řecka. V Řecku a Turecku se Tzaziki většinou podávají jako příloha, často také jako omáčka ke Gyrosu či Souvlaki, jinde se spíše servírují s chlebem jako samostatné jídlo. Vy ho můžete vyzkoušet jakkoliv budete mít chuť.

RECEPT: Tzaziki

Řecká vlajka a její symbolika

Řecko má na své vlajce modrou, jako je jeho moře i obloha, už při pohledu na ní se vám jistě vybaví typicky řecké obrázky bílých vesniček zalitých sluncem a překrásné modré moře. Jak vlajka vznikla a jaká je její symbolika? Vše si dnes vysvětlíme.

Řecká vlajka a její symbolika

RECEPTY: Musaka

Tradiční zapékaný pokrm typický pro Řecko, ale i celý Balkán a Blízký východ. V těchto místech je to tak typické, jako třeba lasagně v Itálii. Jde o pokrm, který je vrstvený z mletého masa, lilku, rajčat a bešamelu, občas obohacený o brambory, stejně jako v našem receptu. Sníte ho raz dva, ale jeho příprava je o trochu náročnější. No možná o hodně. Příprava může trvat klidně 2 hodiny. My vám dnes přiblížíme recept, podle kterého si ji můžete připravit i u vás doma.

RECEPTY: Musaka

Znáte řecké sladkosti a nápoje?

Po představení nejznámějších řeckých jídel vás ještě provedeme světem řeckých sladkostí a dobrého pití. Říká vám něco Baklava, Chalva či jak chutná Retsina? Pojďme se na to dnes společně podívat.

Znáte řecké sladkosti a nápoje?

Speciality řecké kuchyně. Kterou si zkusíte připravit i u vás doma?

Kde tkví základ řecké kuchyně jsme si zodpověděli v minulém článku, dnes se zaměříme na konkrétní speciality známé či méně známé. Nechte naladit své chuťové buňky či zavzpomínejte na vaši dovolenou.

Speciality řecké kuchyně. Kterou si zkusíte připravit i u vás doma?

Řecká kuchyně, potěcha pro chuťové pohárky

Řekové si umějí užívat života a jejich kuchyně je tomu důkazem. Bylinky, zelenina, olivový olej, to je základ téměř všech lahodných pokrmů. Řecká kuchyně a stolování je součástí jejich kultury. Pokud se do Řecka vydáte, určitě navštivte místí taverny, čeká vás nezapomenutelné gurmánské potěšení.

Řecká kuchyně, potěcha pro chuťové pohárky

Akce léto 2018

Tohle léto bude báječné a může být zase plné řeckých delikates. Kde nás uvidíte tentokrát?

Akce léto 2018

Pivo na náplavce a řecké delikatesy k tomu!

Tento víkend se na náplavce v Praze bude konat degustační festival malých českých pivovarů, a protože je k pivu vždy dobré něco zakousnout, najdete zde i náš stánek plný pochutin ze středomořské kuchyně.

Pivo na náplavce a řecké delikatesy k tomu!

AKCE KVĚTEN A ČERVEN

Kde s námi budete moci potkat v květnu a červnu? Navštivte náš stánek na následujících gastronomických festivalech!

AKCE KVĚTEN A ČERVEN

Akce duben

Přijďte navštívit náš stánek na akcích v Praze a Plzni. Přinášíme vám přehled nejbližších akcí.

Akce duben

Pozvánka na první Vánoční piknik

Časopisy Apetit a Venkov & Styl vás zvou na první Vánoční piknik Přijďte si užít pohodovou sváteční atmosféru do pražského parku Grébovka od 8. do 10. prosince 2017!

Pozvánka na první Vánoční piknik

Řecké cukroví u nás

Řecké cukroví již v prodejnách Olympia! Ochutnejte skvělé vánoční tradiční perníčky Melomakaronia nebo mandlové rohlíčky Kourabiedes!

Řecké cukroví u nás

Přijďte na Vypich

Kdo má chuť na letošní fíky z ostrova Evia, které jsme naplnili čerstvým smetanovým sýrem, se za námi může stavit třeba dnes a zítra na Vypichu!